- januari 24, 2024
Kurs i akut stroke, diagnostik och behandling (Lipus-certifierad)
De senaste åren har akut strokevård haft en snabb utveckling, särskilt inom radiologisk diagnostik och reperfusionsbehandling. Denna utbildning riktar sig till ST-läkare och specialistläkare som är intresserade av att lära sig mer om stroke och cerebral ischemi.
Kostnad: Avgiftsfri.
Kursperiod: 1 okt till 8 nov 2024 (obl seminariedag 8 nov)
Sista dag för anmälan: 1 september 2024
Om kursen
De senaste åren har akut strokevård haft en snabb utveckling, särskilt inom radiologisk diagnostik och reperfusionsbehandling. Denna utbildning riktar sig till ST-läkare och specialistläkare som är intresserade av att lära sig mer om stroke och cerebral ischemi. Kursen syftar till att ge kunskap om vårdkedja, utredning och behandling utifrån senaste evidensbaserad kunskap. Kursen introducerades 2023 och var uppskattad. Kursdeltagarnas allmänna bedömning på en 6-gradig skala var 5,5 p för helheten och 5,6 p för att rekommendera en kollega att gå kursen Även denna kursomgång kommer att vara avgiftsfri.
Läs mer om kursens upplägg och praktisk info samt anmälan i Lipus kurskatalog.
Kursansvariga
Håkan Almqvist, Överläkare, Neuroradiolog, Capio St Göran Röntgen
Åsa Kuntze Söderqvist, Överläkare, PhD, Neuroradiolog och Neurointerventionist. ME Neuroradiologi, Karolinska Universitetssjukhuset
Michael Mazya, Överläkare, Docent, Neurolog. ME Neurologi, Karolinska Universitetssjukhuset
Antagning och bekräftelse
Kursdeltagare från Region Stockholm har företräde. I mån av plats välkomnas deltagare från andra regioner. Det är en fördel för det egna sjukhuset om mer än en person deltar från samma sjukhus vid samma kurstillfälle, då det underlättar den kompetensöverföring för implementering av nya arbetssätt som är målet för kursen.
Anmälan och seminarietillfällen
Sista anmälningsdatum till utbildningen är 1 september.
Anmälan till kurs med seminarium den 8 november sker via denna länk.
Lunchmåltid vid seminariet tillhandahålls av MedTechLabs.
Arrangör
Kursen arrangeras av MedTechLabs – ett tvärvetenskapligt centrum inom medicinteknisk forskning som drivs av KTH, KI och Region Stockholm.